Sassy’s Shortlist: week 10 (2018)

In deze rubriek vind je tips over films en series die te zien zijn op tv, in de bioscoop of via Netflix. Ook vind je hier aankondigingen of nieuwtjes over boeken, films en series. Af en toe plaats ik een eerste indruk van een serie en updates van de site.

series ash vs evil dead season 3
Starz

Vandaag een eerste indruk van de eerste aflevering van al weer het derde seizoen van Ash vs Evil Dead! De Ghost Beaters are back! Iedere week verschijnt er een nieuwe aflevering op Netflix. Seizoen 1 en 2 van Ash vs Evil Dead kan je al wel helemaal bekijken. Ook Riverdale seizoen 2 is terug op Netflix met iedere week een nieuwe aflevering.

Ash vs Evil Dead (eerste indruk aflevering 1 van seizoen 3)

series ash vs evil dead season 3
Starz

Nadat aan het einde van het tweede seizoen Ash de demon Baal heeft verslagen en hem samen met de Ruby-versie van 1982 terug heeft gestuurd naar de dimensie waar hij vandaan kwam en hierdoor Pablo weer tot leven is gewekt, viert heel Elk Grove feest en wordt Ash eindelijk geëerd zoals hij dat verdient. Het kwaad is verslagen en nu kan hij eindelijk een rustig leventje leiden.

In de eerste aflevering van het derde seizoen zien we hoe hij dat op geheel eigen Ash wijze invult. Hij heeft namelijk de plaatselijke ijzerhandel overgenomen en er een halve sekstoywinkel van gemaakt. Letterlijk de helft is een ijzerhandel en de andere helft een sekstoywinkel. Tijdens de grote opening waar heel Elk Grove voor is uitgelopen om de plaatselijke held te steunen, vindt er ergens anders een soort Antiques Road Show plaats, waar een meisje een vreemd boek komt laten zien aan de expert. Een boek met een leren kaft wat lijkt op een gezicht… En wat doet de brave man? Die leest er hardop uit voor. En dan zijn al snel de poppen aan het dansen. Of de deadites in dit geval.

Pablo is nog altijd aan de zijde van Ash, terwijl Kelly in een bar werkt en zich uitleeft op tough guys in plaats van deadites. Maar zij zijn niet de enige bekenden, want ook Ruby is weer teruggekeerd. En niet de coole Ruby die Ash en Kelly en Pablo hielp, maar de Ruby-versie uit 1982. Hoe zij is ontsnapt uit de andere dimensie is nog onbekend, maar dat zij wraak wil nemen op Ash is zeker en voert hiervoor een bloederig ritueel uit.

Dat is natuurlijk niet het enige bloederige wat deze eerste aflevering voor ons in petto heeft, want op de lokale high school worden twee meisjes, Rachel en Brandy aangevallen door de mascotte die nu een deadite is geworden. En naast de oude bekende personages, maken we ook kennis met een aantal nieuwe personages, waaronder de vrouw van Ash (wat?!) genaamd Candice Barr (Candy Barr) en het meisje Brandy dat op de high school wordt aangevallen is niet alleen haar dochter, maar ook die van Ash! En dan heeft Kelly ondertussen zonder dat Ash en Pablo het wisten een nieuwe bondgenoot gemaakt: Dalton een Knight of Sumeria.

In deze eerste aflevering waarin allerlei nieuwe personages werden voorgesteld, konden we weer genieten van de gory camp, zien we hoe gevaarlijk het muzieklokaal eigenlijk is, maakten we weer wat brute killes mee, door onder andere  de snaren van een harp en de scherpe rand van bekkens, de bekende cinematografie, de zwarte humor, de kickass Kelly en de lieve Pablo en natuurlijk de Ash die nooit zal veranderen. Deze aflevering smaakt naar meer en hoe de relatie tussen Brandy en Ash verder zal verlopen, zal waarschijnlijk ook heel wat hilariteit opleveren en misschien dat Ash nu eindelijk wel eens volwassen wordt, maar dat betwijfel ik.

Binnenkort op Phantasasmagoria het review van het complete derde seizoen van Ash vs Evil Dead. Tot dan kan je de review van het eerste en tweede seizoen lezen:

Riverdale seizoen 2 aflevering 14: Chapter Twenty-Seven: The Hills Have Eyes

series riverdale season 2
The CW

Na een korte veel te lange break van een maand is Riverdale eindelijk weer terug met iedere week een nieuwe aflevering. De kick-off was een spannende. Met een kus tussen Veronica en Jughead?! Een romantisch weekendje in een hutje in het bos voor Veronica, Archie, Betty en Jughead dat eindigt in een gevaarlijke home invasion. Hiram Lodge die de South Side opkoopt en The Riverdale Reporter. Riverdale is met een knal van start gegaan. 

Maar gelukkig is er ook eindelijk wat meer aandacht voor de personages Kevin, Cheryl, Josie en nieuwkomer Toni, die het verdienen om meer in de spotlights te staan. Het zijn personages die naast de vier archetypes een wat andere groep aanspreekt en in zekere zin ‘minderheidsgroepen’. Josie het enige donkere meisje, Kevin de eenzame gay guy, Toni het stoere lesbische meisje en Cheryl die nog uit de kast moet komen en daar mee worstelt. Het zou interessant zijn als naast de gewone girl- en boy-next-door en the mean girl en de alto boy, om deze karakters meer aandacht te geven, in plaats van dat zij altijd maar de bijfiguren spelen die zo af en toe een minuscuul verhaallijntje krijgen. Hopelijk gaan zij nu eindelijk een volwaardige plek krijgen. Want af en toe ligt de focus zo sterk op de vier belangrijkste personages dat dit een beetje overkill wordt en de verhaallijn meer van hetzelfde wordt. Dus ik ben benieuwd wat ze daar verder mee gaan doen. Trouwens what is up with Chic? Hoe creepy is hij? Zou hij echt het kind zijn van Alice en Hal of toch van Alice en FP? En ik zit nog steeds te wachten op de echte coole ontknoping van de hooded killer. Of is dat hopen tegen beter weten in?

Misschien vind je dit ook leuk om te lezen: Waarom je nu echt aan Riverdale moet beginnen.

← Lees ook de vorige Sassy’s Shortlist van week 6 met: 4 claustrofobische horrors op Netflix: 10 Cloverfield Lane (2016), Devil (2010), The Thing (1982) en The Similars (2015).