Wie is de moordenaar in Slasher seizoen 1?

serie slasher season 1 killer
Super Channel/ Chiller

Niets is zo vervelend wanneer je eigenlijk geen zin hebt om een hele serie of boek uit te kijken of lezen om erachter te komen who did it. Toch wil je het weten. I hear you, dus bij deze dé onthulling. En misschien vind je het na de onthulling het toch wel weer de moeite waard om verder te lezen of te kijken, want de ene twist is de ander niet.

The Executioner

De moordenaar in dit eerste seizoen van de serie Slasher heeft de gezellige bijnaam The Executioner. Alhoewel deze moordenaar lekker op dreef is met een aantal gruwelijke moorden die te maken hebben met de zonden die de bewoners van het anders zo rustige dorpje Waterbury hebben begaan, is hij niet de eerste. Gek genoeg komt na jaren Sarah Bennett met haar man Dylan weer wonen in dat dorpje en in haar ouderlijk huis waar in 1988 tijdens Halloween haar ouders gruwelijk werden afgeslacht door The Executioner en door wie zij uit de buik van haar moeder is gesneden. Ja, dat is fijn thuiskomen. Om deze bizarre terugkomst te vieren, staat er een nieuwe Executioner op, die flink huishoudt in Waterbury. Met een aantal gruwelijke moorden als gevolg, gebaseerd op de zeven hoofdzonden.

In Waterbury stikt het van de hoofdzonden

Er spelen veel dingen tegelijk in dit seizoen, waardoor het moeilijk is om de moordenaar te ontmaskeren. We zijn immers op zoek naar een slecht persoon. En Waterbury blijkt ervan overladen te zijn. Potentiële killers en slachtoffers genoeg. Vooral het zijverhaal van een vermist meisje een aantal jaar geleden, houdt niet alleen het dorpje nog steeds in de ban, maar werpt voor de kijker ook een hoop vragen op. Want wat is er vijf jaar geleden met de toenmalige vijftienjarige Ariel gebeurd? Nou, het blijkt dat de politie chef himself, Ian Vaughn haar had ontvoerd, verkracht en haar met haar uit die verkrachting geboren zoontje gevangen houdt in de kelder. Met medeweten van zijn vrouw. Bizar? Op zijn minst.

Maar alhoewel dit een goed zijverhaal is, moet je je daardoor niet af laten leiden. Want uiteindelijk blijkt het allemaal te gaan om Sarah. Wanneer zij contact zoekt met de eerste originele Executioner Tom om de huidige te ontmaskeren en ook antwoorden te krijgen op allerlei vragen waarom hij haar ouders heeft vermoord, komt er nog meer narigheid aan de oppervlakte. Gelukkig krijgt zij hulp van haar vroegere schoolvriendje Cam Henry, de plaatselijke agent. Alles wijst erop dat de moorden van toen en nu te maken hebben met Sarah… toch?

serie slasher season 1 killer
Super Channel/ Chiller

De ontmaskering

Nou niet echt, want het blijkt allemaal anders in elkaar te steken. Waar de vroegere Executioner moordde uit trots en zijn eigen ego, is de huidige Executioner gewoon een psychopaat. In een flashback zien we namelijk een jonge Cam met een varkensmasker op die uit woede zijn moeder van de trap duwt. Eerlijk is eerlijk, het was ook een naar vervelend mens. Een gebeurtenis waar hij zelf nooit spijt of schuldgevoelens van heeft gehad en wat zijn vader altijd verborgen heeft weten te houden. Achter een façade van de eervolle en betrouwbare agent, was hij niet alleen op de hoogte van wat iedereen uitspookte, maar kon hij ook vrijuit moorden.

There you have it, een ordinaire psychopaat die alle zondaars eventjes op een gruwelijke manier afstrafte. Totdat hij tenslotte door Sarah zelf wordt vermoord, op een vrij brute wijze. Want ja, ook een moordenaar is een zondaar natuurlijk.

Wil je meer lezen over Slasher? Klik dan op onderstaande links: