Film Review: The Haunting Hour: Don’t Think About It (2007)

review film the haunting hour dont think about it 2007
Universal Studios Home Entertainment

The Haunting Hour: Don’t Think About It (2007) is een spannende griezelfilm met een eng monster en leuke personages.

Op IMDb staat deze film aangegeven als PG, wat betekent dat sommige stukken niet geschikt kunnen zijn voor jonge kinderen onder negen jaar. De griezelfilm gaat over de 13 jarige Cassie die een monster moet bestrijden om haar broertje te redden.

Het verhaal

Cassie is een meisje van dertien dat net met haar ouders en kleine broertje Max is verhuisd. Ze is geen alledaags meisje. Ze heeft donkere oogschaduw en lipstick en verft haar haren en nagels zwart. Ze houdt van enge dingen en ze houdt er van om mensen bang te maken, zeker wanneer Max haar in de weg zit en die toch overal al bang voor is.

Het is bijna Halloween en in een smal steegje ontdekt Cassie een Halloween winkel, waar ze een boek koopt voor 5 dollar van de geheimzinnige eigenaar. Op haar nieuwe school vindt ze een jongen leuk, Shawn. Maar Priscilla het populaire meisje van de school heeft al een oogje op hem. Wanneer Priscilla op school Cassie voor gek zet, besluit Cassie hetzelfde terug te doen tijdens het Halloween feest en zorgt ze ervoor dat Priscilla allemaal kakkerlakken over zich heen krijgt.

Hierop besluit Priscilla wraak te nemen. Dat doet ze met behulp van Shawn. Ze hebben namelijk het boek van Cassie uit haar tas gehaald en bekeken; Het Kwade Ding. In het boek staat dat je er niet hardop uit voor moet lezen. En net als Priscilla en Shawn Cassie bang maken met enge geluiden van het zogenaamde monster, heeft Cassie net Max hardop voorgelezen uit het boek. Maar geen zorgen, want het kwade ding is niet echt, zolang je er maar niet aan denkt. Maar het is te laat, Max heeft aan het kwade ding gedacht en wanneer hij in zijn bed ligt komt het kwade ding hem halen, waarna hij ook de pizzabezorger en Priscilla meeneemt om aan zijn kinderen te voeren. Nu is het aan Cassie en Shawn om hen te redden voordat het te laat is.

review film the haunting hour dont think about it 2007
Cassie/ Universal Studios Home Entertainment

Beoordeling

Het is een spannend avontuur waarin Cassie een onalledaagse hoofdrol heeft. Ze is niet alleen anders, maar houdt er van om anderen bang te maken. Ze is dus eigenlijk zelf ook een soort van pestkop. Haar broertje is ook een erg makkelijk doelwit aangezien hij overal bang voor is. Maar dat wil niet zeggen dat ze onaardig is of dat ze niet van haar broertje houdt. En wanneer je zelf het doelwit wordt, is het toch minder leuk, dat pesten.

Het avontuur begint pas echt als ze de geheimzinnige winkel binnen gaat die er heel mooi en griezelig en mysterieus uitziet, net als het boek zelf. Maar het monster met zijn twee koppen ziet er ook best eng uit. Gelukkig komt het allemaal goed en valt er ook nog wat te lachen, ook al blijkt het verslaan van het monster niet zo gemakkelijk te zijn.

De film is echt gericht op kinderen. Het is niet te eng, er zijn grappige stukjes, de personages zijn herkenbaar voor kinderen, maar toch valt er behoorlijk wat te griezelen. Natuurlijk loopt het allemaal goed af, dankzij het snelle en slimme handelen van Cassie en de hulp die zij krijgt.

review film the haunting hour dont think about it 2007
hunting the monster/

Conclusie

Don’t Think About It is een erg leuke en spannende en griezelige film, die gaat over het buitenbeetje Cassie. Er zit een griezelig monster in, onverwachte bondgenoten, humor, een broertje dat minder vervelend is dan dat ie lijkt en Cassie is eigenlijk ook veel aardiger dan dat ze zichzelf voordoet. De film duurt 87 minuten. Het is een verfilming van het gelijknamige boek van R.L. Stine. Aan het einde is de titelsong te zien gezongen door hoofdrolspeelster Emily Osment.

Parental Guidance

Kijk info

De film staat aangegeven als PG, wat betekent dat het voor elke leeftijd geschikt is, maar dat meekijken onder de negen jaar gewenst is, omdat er scènes in zitten die best eng kunnen zijn.

 • Eng: 2/5 Er is een eng monster dat mensen wil opeten en aan zijn kinderen wil voeren. Er zijn enge shots van griezelige poppen en maskers. Mensen zitten vast in coconachtige webben. Maar niemand gaat dood of raakt gewond, ze worden alleen maar vies en worden bedekt onder het slijm.
 • Geweld: 1/5 Er komt gepest in voor.
 • Gescheld: 0/5
 • Seks/Bloot: 0/5
 • Alcohol/drugs: 0/5

Praktische info

 • The Haunting Hour: Don’t Think About It (2007) 87 min
 • Directed by: Alex Zamm
 • Produced by: Bill Siegler
 • Written by: Dan Angel, Billy Brown
 • Starring: Emily Osment, Cody Linley, Brittany Curran, A,ex Winzenread, Tobin Bell
 • Music by: Chris Hajian
 • Cinematography: Jacques Haitkin
 • Edited by: John Gilbert, Todd C. Ramsay
 • Production company: Universal Studios Home Entertainment Family Productions, the Hatchery, Steeltown Entertaiment, Creata Entertainment
 • Distributed by: Universal Studios Home Entertainment