2018 is begonnen!

Zijn jullie al weer bijgekomen van alle kerstdiners, kerstcadeaus, vuurwerk, champagne, oliebollen en eindejaarsfeesten?  Januari is officieel begonnen. Een nieuw jaar, nieuwe kansen, een frisse start, goede voornemens. En belangrijker nog, een nieuw jaar met hopelijk allemaal goede nieuwe horror films en series, boeken en graphic novels!

Alhoewel de winter bij uitstek het seizoen is voor horror verhalen, zal op PHANTASASMAGORIA weer het hele jaar allerlei enge, fantastische, magische, bovennatuurlijke, bizarre, absurde, komische, spannende en vreemde verhalen te vinden zijn. In films, boeken, series, graphic novels, korte verhalen en short films. Maar ook allerlei enge verhalen voor de kinderen op HET SPOOKT HIER ieder laatste weekend van de maand.

Er zal een verscheidenheid aan horror films in verschillende subgenres uit alle jaartallen van de jaren 40 tot nu voorbij komen. Boeken uit de vorige eeuw en van ver daarvoor, maar ook recente boeken zullen op de site verschijnen. Korte verhalen van de horror meesters uit het Victoriaanse tijdperk en short horrorfilms, die misschien nog wel enger zijn dan de lange speelfilms, passeren de revue. Qua series zullen de nieuwste series voorbij komen, als ook af en toe een wat oudere serie uit een niet al te ver verleden.

Naast de vele reviews zullen er ook meer editorials verschijnen over alles wat met horror en het fantastische te maken heeft op film-, serie-, en boekengebied. Ook werk ik achter de schermen aan de site zelf om deze te optimaliseren en zo mooi en duidelijk mogelijk te maken, waarop alle content goed te vinden is. 

Zoals je misschien al hebt gemerkt, heb ik een voorkeur voor het fantastische, bovennatuurlijke, bizarre en surrealistische en houd ik van stilistische films en series met bijzondere cinematografie. Lees ik het liefst bijzondere spookverhalen vol met mysterie, magie, het mystieke, mythen, of steampunk, tickpunk, en gothische verhalen, maar bovenal verhalen waarbij fantasy of het bovennatuurlijke altijd een grote rol spelen. Naast deze genres houd ik ook erg van bepaalde komische verhalen, waarbij surrealisme en absurdisme en droge Engelse humor de boventoon voeren en die toch altijd zijdelings wel te maken hebben met de zojuist genoemde genres.

Ik heb heel erg veel zin om leuke en kwalitatief goede content voor jullie te maken. En om zoveel mogelijk leuke verhalen in welke vorm dan ook hier op PHANTASASMAGORIA te verzamelen. Ik hoop dat jullie er net zoveel zin in hebben om mijn site te blijven bezoeken en de artikelen te lezen als ik heb om alles te kijken en te lezen en erover te schrijven.

Ik wens jullie een fantastisch 2018 waaruit veel goeds mag voorkomen en bovenal veel lees- en kijkplezier met allerlei soorten (horror)verhalen.

veel liefs Sas