Sassy’s Shortlist: week 50 (2017)

In deze rubriek vind je tips over films en series die te zien zijn op tv, in de bioscoop of via Netflix. Ook vind je hier aankondigingen of nieuwtjes over boeken, films en series. Af en toe plaats ik een eerste indruk van een serie en updates van de site.

the exorcist series season 1
Fox

Vandaag een eerste indruk van de serie The Exorcist die vanaf afgelopen maandag te zien is bij Fox. Voor degenen die de eerste aflevering hebben gemist, wordt deze morgen, zaterdag 16 december om 23:50 herhaald. Ook heb ik nog een leuke tv tip van een komische horror serie die vanaf dinsdag 19 december op Fox in de herhaling gaat. Tenslotte is nog een leuke komische horror serie bij Netflix in première gegaan deze week.

Eerste indruk: The Exorcist (eerste aflevering seizoen 1)

The Exorcist is gebaseerd op de gelijknamige film uit 1973. Binnenkort kan je op de site een uitgebreid review lezen van de film, maar eerst de serie. We volgen Father Marcus een exorcist die een jongetje behandelt. Father Bennett komt hem opzoeken om hem te stoppen, de uitdrijving slaat niet aan en Bennett wil de jongen naar een ziekenhuis brengen. Marcus weigert en zet door, met een fatale afloop. In Chicago volgen we Father Thomas die zijn best doet in zijn kerk, maar ook zijn eigen verleidingen heeft. Een van zijn kerkgangers is Angela Rance, een sterke zakenvrouw. Haar man, Henry zit thuis wegens een bedrijfsongeval waardoor hij hersenletsel heeft opgelopen. Haar oudste dochter Kat is terug van de dansacademie na een auto-ongeluk en zij nu tijdelijk niet kan dansen. Haar jongste dochter Casey is een stoere meid, die gewoon nog thuis woont en naar school gaat. Angela probeert alles draaiende te houden, maar nadat ze vreemde geluiden hoort uit de muren en zij het gedrag van Kat helemaal niet meer herkent, vreest zij dat Kat bezeten is. Met haar angsten gaat zij naar Father Thomas en vraagt hem om raad. Maar alleen de kerk kan toestemming geven voor een eventuele uitdrijving. Ondertussen staat het bezoek geplant van de paus aan Chicago, waar zakenvrouw en benefactor Maria Walters een grote hand in heeft. Father Thomas twijfelt aan de bewering van Angela, maar na een vreemde droom over een priester die een uitdrijving doet en een vreemde opleving van Henry die hem naar een bepaald adres wijst, waar Marcus blijkt te verblijven, ziet hij dat toch als een teken en besluit de familie te helpen, niet wetende waar hij in terecht is gekomen.

the exorcist series season 1
Fox

De serie ziet er fantastisch uit. De allereerste scène doet al gelijk denken aan The Exorcist de film, en brengt je al meteen in een unheimische onbestemde sfeer. Alhoewel de opbouw de tijd neemt, is dat totaal niet traag. Zo leer je niet alleen de belangrijkste personages goed kennen, maar wordt ook meteen een hele duidelijke sfeer neergezet. De kleuren, veelal blauw-groenachtig, de cinematografie, het is allemaal erg onheilspellend. Deze serie is niet enkel een bovennatuurlijke serie zoals bijvoorbeeld Supernatural, waarbij demons worden bestreden, maar deze serie is echt een horror serie en zet al gelijk deze toon in. De eerste scène met Marcus en het jongetje is dan ook erg indrukwekkend en afschuwelijk tegelijk, maar maakt ook meteen goed duidelijk wat voor persoon Marcus is. De personages zijn allemaal intrigerend neergezet, hebben geheimen, hun tekortkomingen en worden goed vertolkt. De eerste aflevering is er goed in geslaagd om een onheilspellende sfeer neer te zetten, waarbij je je niet alleen afvraagt of er sprake is van bezetenheid, maar je ook aanvoelt dat er meer aan de hand is. Het is een sterke combinatie van horror, drama een vleugje mysterie en belooft na deze aflevering veel goeds.

 

Scream Queens op herhaling op Fox

scream queens series season 1
Fox

Scream Queens is een komische horror slasher, die een parodie is op de tienerslashers en een satire op de maatschappij. De serie is grappig, snel, met een hoop vileine sneren, een crazy killer en nog gekkere personages. Chanel Oberlin met haar minions, zwaait de scepter op Kappa Kappa Thau, de beste sorority van de universiteit. Haar populariteit is ongeëvenaard. De komst van een serial killer, The Red Devil, brengt daar verandering in als deze het voorzien lijkt te hebben op alle leden van Kappa Kappa Thau. Tot overmaat van ramp is Chanel ook nog verplicht dit jaar om alle pledges aan  te nemen. Zal haar ego dit overleven? Als de moorden verband lijken te houden met een gebeurtenis op Kappa Kappa Thau, zo’n twintig jaar geleden, zijn de nieuwe pledges Grace en Zayday van plan om dat uit te zoeken en de moordenaar te ontmaskeren. Wil je het hele review lezen van het complete eerste seizoen, klik dan hier.

Dit eerste seizoen van Scream Queens stamt uit 2015, maar Fox herhaalt dit hele eerste seizoen. Vanaf dinsdag 19 december kan je genieten van alle hilarische personages, met alvast 2 afleveringen achter elkaar. De week erna worden er zelfs 3 afleveringen achter elkaar uitgezonden. Zo wordt het een killer Christmas.

 

Ash vs Evil Dead seizoen 1 en 2 op Netflix

ash vs evil dead
Starz

Vanaf deze week zijn de twee seizoen van de komische horror serie Ash vs Evil Dead te zien op Netflix. Beide seizoenen zijn al in zijn geheel te bekijken. De in totaal 20 afleveringen hebben een duur van ongeveer 25 minuten en een seizoen is dus lekker bingewatch waardig. De serie gaat over Ash Williams de enige persoon die het afgrijselijke campy horror avontuur uit de film The Evil Dead uit 1981 overleefde. We zijn nu dertig jaar verder en door een stommiteit door Ash zelf, wordt het verleden niet alleen op een zeer nare manier opgerakeld, maar komen alle demons die tot leven zijn geroepen door voor te lezen uit de Necronomicon, hem het leven weer zuur maken. Gelukkig krijgt hij dit keer hulp van de lieve Pablo en de stoere Kelly. Wie de Evil Dead reeks ooit heeft gezien, zal genieten van deze hilarische campy horror, waarbij het bloed en de ledematen je om de oren vliegen. Wil je meer weten over deze serie, dan kan je het volledige review van het eerste seizoen en van het tweede seizoen doorlezen. Klik hier voor een uitgebreid review van het eerste seizoen en hier voor een uitgebreid review van het tweede seizoen.

← Lees ook de vorige Sassy’s Shortlist week 49 met: The X-Files.