Sassy’s Shortlist: week 49 (2017)

In deze rubriek vind je tips over films en series die te zien zijn op tv, in de bioscoop of via Netflix. Ook vind je hier aankondigingen of nieuwtjes over boeken, films en series. Af en toe plaats ik een eerste indruk van een serie en updates van de site.

the x-files series
Fox

Vandaag een leuke tv tip over de bekendste paranormale science fiction serie.

Vanaf 4 januari 2018 gaat de paranormale science fiction serie The X-Files weer van start op Fox. Na het korte tiende seizoen uit 2016, van maar 6 afleveringen, waar je op deze site binnenkort een review van kan lezen, begint straks het elfde seizoen al weer. Na een aantal jaren afwezigheid, 15 inmiddels, zijn Fox Mulder en Dana Scully weer terug om zich vast te bijten in paranormale gebeurtenissen. Het elfde seizoen zal doorgaan op het spannende cliffhangereinde van het tiende seizoen. Maar om eerst weer helemaal in de stemming te komen, zendt Fox vanaf deze week, vier weken lang, de 20 opvallendste afleveringen uit. Elke werkdag om 20:00. Misschien was je er al van op de hoogte, maar voor degenen die het gemist hebben, zijn dit weekend de herhalingen te zien. Voor degenen die nog nooit iets hebben gezien van The X-Files is dit een leuke introductie en ben je een beetje op de hoogte als je het elfde seizoen wil gaan volgen. Voor degenen die al fan zijn, is het erg leuk om alvast weer in de stemming te komen en tevens herinneringen op te halen. Dit zijn alvast afleveringen die worden uitgezonden.

the x-files series
deep throat, s1, ep2 (Fox)

Dit zijn de 5 afleveringen die afgelopen week al zijn uitgezonden:

Seizoen 1, aflevering 1: Pilot. Hierin maken Scully en Mulder kennis met elkaar. Scully is zowel FBI agente als een arts en zij is erg rationeel ingesteld. In tegenstelling tot Mulder die in een klein kamertje in de kelder allerlei zogenaamde paranormale zaken onderzoekt. De FBI wil van hem af en Scully moet dat bewerkstelligen. Totdat ze samen met Mulder toch op een paranormale zaak stuit. Te zien zaterdag 9 december 20:05 op Fox.

Seizoen 1, aflevering 2: Deep Throat. De volgende zaak van Scully en Mulder waarin ze een verdwijning van een U.S Air Force piloot onderzoeken nadat hij een psychose kreeg. Natuurlijk probeert Scully weer de medische rationele verklaring te zoeken, terwijl Mulder zich stort op UFO’s. Te zien zaterdag 9 december 21:05 op Fox.

Seizoen 1, aflevering 3: Squeeze. Mulder en Scully onderzoeken een vreemde moord die lijkt gepleegd te zijn door een seriemoordenaar van 30 jaar geleden. Scully raakt steeds meer geïnteresseerd in en geïntrigeerd door de vreemde zaken waar Mulder zich mee bezig houdt. Te zien zondag 10 december 20:15 op Fox.

Seizoen 1, aflevering 8: Ice. Mulder en Scully onderzoeken moorden op Antarctica, waarbij wetenschappers elkaar te lijf zijn gegaan. Maar in werkelijkheid is een micro organisme van een alien hier verantwoordelijk voor. Een aflevering die erg doet denken aan The Thing (1982). Te zien zondag 10 december 21:10 op Fox.

Seizoen 1, aflevering 13: Beyond the Sea. Dit keer zijn de rollen van Scully en Mulder omgedraaid. Wanneer 2 studenten zijn gekidnapt, meent een zelf verklaard medium en tevens ter dood veroordeelde, meer informatie te hebben. Terwijl Mulder denkt dat hij een oplichter is, wil Scully hier meer in zien. Te zien zondag 10 december 22:05 op Fox.

the x-files series
humbug, s2, ep20 (Fox)

De 5 afleveringen die volgende week worden uitgezonden:

Seizoen 1, aflevering 24: The Erlenmeyer Flask. We zien de geheime informant van Muleder, Deep Throat, weer terug die hem wijst op het klonen van buitenaardse virussen. Dit is de seizoensfinale van het eerste seizoen. Te zien maandag 11 december 20:05 op Fox.

Seizoen 2, aflevering 2: The Host. Een echte monster of the week episode waarbij een parasietachtig monster in de riolen woont. Te zien dinsdag 12 december 20:00 op Fox.

Seizoen 2, aflevering 5: Duane Barry. Een voormalig FBI agent beweert dat hij ontvoerd is geweest door aliens en vervolgens mensen gijzelt omdat hij bang is dat hij weer wordt meegenomen. Mulder neemt de plaats in van een van de gijzelaars. Te zien woensdag 13 december 20:05 op Fox.

Seizoen 2, aflevering 20: Humbug. Een aflevering in een circus waar iemand is vermoord. Een geheel andere aflevering dan anders en waarbij humor een grote rol speelt. Te zien donderdag 14 december 20:05 op Fox.

Seizoen 3, aflevering 4: Clyde Bruckman’s Final Repose. Er worden een aantal mediums vermoord en worden in hun onderzoek geholpen door een gewone zakenman en waarschijnlijk een echt medium. Deze aflevering wordt op IMDB geroemd door zijn goede plot en humor en twists. Te zien vrijdag 15 december 20:05 op Fox.

De twee weken hierna zijn er dus nog 10 memorablele afleveringen te zien zijn. Ben jij al fan van The X-Files en zit jouw favoriete aflevering erbij? Of ben je nog onbekend met de serie, maar ga je wel het elfde seizoen kijken?

← Lees ook de vorige Sassy’s Shortlist van week 48 met: een eerste indruk van Dark S1, ep1.