Sassy’s Shortlist: week 42 (2017)

In deze rubriek vind je tips over films en series die te zien zijn op tv, in de bioscoop of via Netflix. Ook vind je hier aankondigingen of nieuwtjes over boeken, films en series. Af en toe plaats ik een eerste indruk van een serie en updates van de site. 

slasher s2
Netflix

Vandaag een eerste indruk van het tweede seizoen van de serie Slasher die vanaf 17 oktober in zijn geheel te zien is op Netflix. Dit seizoen bestaat uit acht afleveringen van rond de 50 minuten die allemaal al beschikbaar zijn.

Eerste indruk: Slasher (eerste aflevering seizoen 2)

In deze slasher anthologie serie volgen we dit keer vijf jonge mensen die vijf jaar geleden samen kampleiders waren op een jongerenkamp en toen samen een mede kampleider Talvinder hebben vermoord. Daar begint de serie mee en nu vijf jaar later keren ze alle vijf terug naar de plek des onheils die nu een commune is geworden voor mensen die een rustig en gezond en mindfullness leven willen leiden zonder afleiding, agressie, geweld en leed. Noah, Peter, Susan, Andi en Dawn keren terug omdat het stuk land verkocht is waar ze Talvinder hebben begraven en daar nu een tennisbaan gaan komen. Uit angst dat het lichaam gevonden wordt en zij alsnog als daders worden aangewezen willen zij het lichaam eerst vinden om ervoor te zorgen dat het voorgoed verdwijnt. En logeren ze een weekend bij de commune. Maar als al snel een van hen wordt vermoord, krijgen zij het vermoeden dat iemand op de hoogte is wat er vijf jaar eerder is gebeurd en dat zij nu degenen zijn die moeten vrezen voor hun leven.

Middels flashbacks zien we niet alleen hoe Talvinder is vermoord, maar ook dat zij zelf niet bepaald de allerliefste was. Niet dat dit een reden is voor moord, maar het zorgt ervoor dat de vijf niet helemaal als koelbloedige moordenaars worden weggezet, wat het anders erg moeilijk zou maken voor de kijker om op hun hand te zijn. Toch is het interessant om het vanuit de hoek van niet bepaald onschuldige mensen te bekijken. Misschien niet dat zij het verdiend hebben om vermoord te worden, maar het zet de kwestie schuld en onschuld op een andere manier neer. Want ook is tussen de regels door te lezen dat de communeleden, bestaande uit oprichters Antoine en Renee, en medebewoners Keira, Mark, Wren, Judith en nieuwkomer Glenn, daar niet voor niets zitten, dat ook zij iets te verbergen hebben. Dat geeft perspectief voor verschillende plotwendingen. Wie is er uit op wraak en waarom? Is het wel wraak voor de dood van Talvinder of is er meer aan de hand? Wat is er precies gebeurd waardoor Talvinder uiteindelijk werd vermoord? En wat hebben de communeleden te verbergen?

Met een hele brute moord die een what the hell?! momentje oplevert en een wraakmoord  met aardig wat bloed en expliciete gore, is dit seizoen niet voor de gevoelige kijker.

Deze kruising tussen I Know What You Did Last Summer (1997) en het jongerenkamp concept van Friday the 13th (1980) gaat ons in acht afleveringen waarschijnlijk een behoorlijke lijkstapel opleveren, onfrisse geheimen die uitkomen en hopelijk een aantal verrassende wendingen.

Dit is dus een geheel nieuw verhaal en geen vervolg van het eerste seizoen. Ook spelen er allemaal andere acteurs mee, waardoor het een geheel op zichzelf staand verhaal wordt.

Het hele review lezen van het tweede seizoen van Slasher? Klik hier.

Of wil je weten wie de moordenaar is van Slasher seizoen 2? Klik hier.

← Lees ook de vorige Sassy’s Shortlist van week 41 met: een eerste indruk van The Gifted S1, ep1.